2017/10/25

Αφύλακτη η Ήπειρος - Αλωνίζουν οι Αλβανοί κακοποιοί

Ξαναζούν την "κάθοδο των Αλβανών" οι κάτοικοι της Ηπείρου!

Ανεξέλεγκτη φαίνεται να είναι η δράση των Αλβανών κακοποιών σε χωριά του νομού Ιωαννίνων, με τους κατοίκους όχι μόνο να αισθάνονται πλέον απροστάτευτοι, αλλά να ετοιμάζονται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Τα κρούσματα επιθέσεων από Αλβανούς κακοποιούς σε ελληνικά χωριά πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, την ώρα που η παρουσία της ελληνικής αστυνομίας καθίσταται...σπάνια!

Τα ακριτικά χωριά της Ηπείρου, ιδιαίτερα στον νομό Ιωαννίνων, έρχονται αντιμέτωπα καθημερινά με μία "στρατιά" από Αλβανούς κακοπποιούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι για όλα.

Από μικροληστείες, βεβηλώσεις ελληνικών εκκλησιών, μέχρι δολοφονίες και εμπόριο ναρκωτικών, οι Αλβανοί είναι μέσα σε όλα, ενώ οι ελληνικές αρχές -περιορισμένες σε αριθμό- είναι ουσιαστικά αφοπλισμένες.

Τα χωριά Κτίσματα, Χαραυγή, Κεράσοβο (Ζαγοροχώρια) και Καστάνιανη υποφέρουν τους τελευταίους μήνες από τις συχνές επιδρομές των Αλβανών. Σε πολλές των περιπτώσεων οι δράστες είναι τόσο αποφασισμένοι που δεν διστάζουν να προβαίνουν σε ληστείες με διαφορά μόλις μερικών 24ωρων, ακόμη και σε διπλανά χωριά! Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι πως η πλειοψηφία των παραπάνω χωριών κατοικούνται από λιγοστούς Έλληνες νεαρής ηλικίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι που στην κυριολεξία ταμπουρώνονται στα σπίτια τους.