2017/10/26

Πρώην υπουργός της Ελλάδας: Ο καπιταλισμός φτάνει στο τέλος του, γιατί έχει γίνει ξεπερασμένος

«Ο καπιταλισμός φτάνει στο τέλος του, γιατί έχει γίνει ξεπερασμένος»!

Αυτό δήλωσε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την διάρκεια διάλεξης στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Indepedent».

«Η άνοδος των εταιριών τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης θα προκαλέσει την αυτο-υπονόμευση του σημερινού οικονομικού συστήματος», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους κολοσσούς του διαδικτύου, Google και Facebook, είπε ότι για πρώτη φορά εταιρίες παράγουν και αγοράζουν τα κεφάλαια τους από τους καταναλωτές.

«Πρώτον, οι τεχνολογίες χρηματοδοτήθηκαν από κάποια κρατική επιχορήγηση. Δεύτερον, κάθε φορά που κάποιος ψάχνει κάτι στη Google, συμβάλλει στο κεφάλαιο της Google. Και ποιος παίρνει το κέρδος από αυτό; Η Google, όχι εσύ» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

«Οπότε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κεφάλαιο παράγεται από την κοινωνία και οι αποδόσεις είναι ιδιωτικό κέρδος της εταιρίας. Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι το τέλος του καπιταλισμού» και ανέφερε:

«Ο Καρλ Μαρξ θα πάρει την εκδίκησή του».

Τι σημαίνει αυτό; Τι θα επακολουθήσει; Μια… «επανάσταση», αντίστοιχη με το 1917, η οποία θα φέρει στην εξουσία μια νέα ελίτ με έναν ηγέτη στην κορυφή που θα αναλάβει να φέρει «δικαιοσύνη» και θα τιθασεύσει την… ατίθαση τεχνητή νοημοσύνη;

Ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε φυσικά ότι μια αποτελεσματική πολιτική θα ήταν το 10% των μελλοντικών εκδόσεων μετοχών, να μπει σε ένα «κοινό ταμείο κοινωνικής πρόνοιας» που θα ανήκει στον… λαό.

Από αυτό, θα μπορούσε να καταβληθεί ένα «παγκόσμιο βασικό μέρισμα» που θα μοιράζεται σε κάθε πολίτη, όπως τόνισε.

Πως είπατε; Ναι, καλά διαβάσατε! Ένα παγκόσμιο εγγυημένο εισόδημα!