2017/10/31

Δημιουργία Βάσης - Σταθμού ΕΚΑΒ στον Δήμο Καραϊσκάκη- Εγκρίθηκαν 80.000 ευρώ για την αντιμετώπιση προβλημάτων λόγω λειψυδρίας

Η δημιουργία Βάσης - Σταθμού ΕΚΑΒ για τις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές της ορεινής Άρτας και στα διοικητικά όρια του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη ήταν το βασικό θέμα στη συνάντηση του Δημάρχου Περικλή Μίγδου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Ό Υπουργός κατανοώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής ( απομόνωση , γεωγραφική θέση - σταυροδρόμι (4) τεσσάρων Νομών, διάσπαρτοι οικισμοί και χιλιομετρικές αποστάσεις μεγάλες μεταξύ των, ηλικιωμένοι κάτοικοι, κίνητρο επαναπατρισμού νέων
οικογενειών) καθώς επίσης το δικαίωμα όλων στην δημόσια υγεία διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Γεωργίου Καραϊσκάκη οτι το Υπουργείο Υγείας θα εξετάσει την δυνατότητα θετικής έκβασης του αιτήματος..

Στην συνάντηση την οποία συμμετείχαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Αιμίλιος Αντωνάκης και Γιώργος Κουρτέσας και συζητήθηκαν ακόμη οι δυνατότητες υποστήριξης των δομών υγείας που βρίσκονται στο Δήμο αλλά και δημιουργίας νέω.

 Πίστωση 80.000 ευρώ ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών για αντιμετώπιση προβλημάτων λόγω λειψυδρίας στο Δήμο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Εγκρίθηκε η πρόταση πιυ κατέθεσε ο Δήμος  στο Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την λειψυδρία στους οικισμούς ( Παλαιοχωράκι Τ.Κ. Δημαριού , Γαλάνιον Τ.Κ. Κλειδίου και Σέλλινα Τ.Κ. Άνω Πέτρας ) καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Τετραφυλλίας !