2017/10/25

Ποιά έκπληξη ετοιμάζει ο Πούτιν μέχρι το 2020!

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τάχθηκε υπέρ μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού ενώ ο ομόλογός του στην Κύπρο, Νίκος Αναστασιάδης, από την πλευρά του, εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την συνεπή και σταθερή στήριξη της Ρωσίας στο πρόβλημα της Κύπρου, κατά την συνάντηση που είχαν στην Μόσχα.

«Είναι σημαντικό η λύση στο Κυπριακό να βρεθεί από τους ίδιους τους Κυπρίους, χωρίς έξωθεν πιέσεις», τόνισε ο Πούτιν, του οποίου η χώρα διατηρεί σημαντικά συμφέροντα στην
Κύπρο αλλά και γενικά στην ευρύτερη περιοχή. Αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά, τότε ο Ρώσος ηγέτης τους ετοιμάζει μια «έκπληξη» για το 2020!

Ποια θα είναι αυτή;
Ο ρωσικός Στρατός θα θέσει σε λειτουργία, το αργότερο μέχρι εκείνη την χρονιά, ενδεχόμενα δηλαδή και πιο νωρίς, το πρώτο αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων τύπου S-500 «Προμηθέας»!
Αυτό ανακοίνωσε ο Στρατηγός, Viktor Gumenny, υποδιοικητής της ρωσικής αεροδιαστημικής αεροπορίας.
«Οι παραδόσεις των S-500 θα ξεκινήσουν μέχρι το 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους!

Πρόκειται για ένα νέας φιλοσοφίας   πυραυλικό  συγκρότημα  που μπορεί να εξουδετερώσει  διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους,  κοντά στην στρατόσφαιρα. Συνδυάζει όλες τις καινοτομίες  των προηγούμενων συστημάτων, και ταυτόχρονα  προσφέρει  εντελώς νέες δυνατότητες στον τομέα των αντι-αεροπορικών, πυραυλικών συστημάτων.
Η εταιρεία  PVO «Almaz-Antey» εργάζεται πάνω στο πυραυλικό σύστημα S-500 «Προμηθέας», από το  2010. Οι προϋποθέσεις για τις δυνατότητες του μιλούν για  εξουδετέρωση βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς ,  διηπειρωτικών πυραύλων , την καταστροφή  υπερυπερηχητικών πυραύλων Κρουζ και άλλων στόχων  με ταχύτητα μεγαλύτερη  άνω των  5 Μach, κάτι που περιλαμβάνει και  διαστημικά σκάφη!!!
Σύμφωνα επίσης με παλαιότερο δημοσίευμα του Stratfor , η Μόσχα σχεδιάζει την τοποθέτησή τους, για να καλύψουν τον εναέριο χώρο της  Συρίας, του Ιράκ και του Ιράν μαζί, δημιουργώντας μια  αδιαπέραστη αντιαεροπορική ομπρέλα, στην Μέση Ανατολή, η οποία φυσικά θα προστατεύει και την Κύπρο.