2017/10/26

Επιτέλους μία ΘΕΤΙΚΗ είδηση για τους Έλληνες που ακόμη αντιστέκονται

Λίγες μόνο μέρες πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και της έναρξης των μαχών στο αλβανικό μέτωπο, οι Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου, πέτυχαν μία ακόμη νίκη ενάντια στους διώκτες της αλβανικής κυβέρνησης. 
Πρόκειται ίσως για τον ορισμό του "Έλληνες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι". 
Κι όμως, αυτό που μέχρι πριν λίγες μέρες φαινόταν σχεδόν ακατόρθωτο, έγινε στα αλύτρωτα εδάφη της Βόρειας Ηπείρου, όπου οι Έλληνες της Χειμάρρας και των ελληνόφωνων χωριών κατόρθωσαν να σταματήσουν τις απαράδεκτες παρεμβάσεις των Τιράνων.

ΚΑΜΙΑ ελληνική περιουσία μέχρι νεοτέρας δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί. ΚΑΜΙΑ ορθόδοξη εκκλησία δεν πρόκειται επίσης να βεβηλωθεί. 
Αυτά επί της ουσίας αναφέρουν οι νέες αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος, που εξέτασε μία προς μία τις προσφυγές των Ελλήνων της Χειμάρρας, ακυρώνοντας όλες τις κατεδαφίσεις των ελληνικών κατοικιών.
Σημειώνεται πως μέχρι χθες Τετάρτη, οι αλβανικές αρχές είχαν αποστείλει εκβιαστικά τελεσίγραφα στην ελληνική πλευρά, ενημερώνοντας πως οι κατεδαφίσεις θα γίνουν και μάλιστα απροειδοποίητα!
Η απόφαση αυτή έχει ισχύ μέχρι το τέλος του 2017, ωστόσο μέχρι τότε οι Έλληνες της Β.Ηπείρου έχουν τον χρόνο να οργανωθούν νομικά, φτάνοντας εφόσον χρειαστεί μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δπροέδροικαστήριο.
Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Χειμάρρα ,Φρέντη Μπελέρη:
"Η απόφαση αυτή, μας δίνει χρόνο για περαιτέρω ενέργειες και μία επί της ουσίας συζήτηση με την αλβανική κυβέρνηση. Δεν είμαστε αρνητικοί στο σχέδιο ανάπλασης της Χειμάρρας. Είμαστε αρνητικοί στον τρόπο με τον οποίον γίνεται και στους σκοπούς του. Λέμε να γίνει το έργο ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους. Κάτι που δεν συμβαίνει έως σήμερα".
"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από την κυβέρνηση Ράμα. Το θέμα είναι το κίνητρο πίσω από αυτό το οργανωμένο σχέδιο", κατήγγειλε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑ, Λεωνίδας Παππάς.
Η τουρκόφιλη κυβέρνηση του Έντι Ράμα, που έχει επιστρατεύσει τους τελευταίους μήνες ομάδες Αλβανών εθνικιστών με σκοπό τον εκφοβισμό των Ελλήνων της Β.Ηπείρου, για την ώρα έχει ηττηθεί χάρη στην επιμονή και το θάρρος των ομογενών.
Ωστόσο οι Έλληνες δηλώνουν δυναμικά πως είναι παρόντες. Το Μέγαρο Μαξίμου τους ακούει;