2017/11/29

Στο στόχαστρο και οι εθνικές παραδοσιακές στολές


Βίντεο, με αφορμή την ρουμανική εθνική εορτή, δηλαδή την ένωση του παλαιού βασιλείου της Ρουμανίας με την Τρανσυλβανία και άλλες περιοχές (σημερινή Ρουμανία), περιλαμβάνει μια μαύρη γυναίκα, η οποία φορά την ρουμανική εθνική φορεσιά και περπατά γύρω από το Λονδίνο.

Το βίντεο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και του Ρουμανικού Ινστιτούτου Πολιτισμού (Romanian Cultural Institute) στο Λονδίνο, ενώ καταργήθηκε μετά από έντονες αντιδράσεις.

Ρουμάνοι χρήστες στα social media ανέφεραν πως τέτοιου είδους «δημιουργίες» χρηματοδοτούνται από τον Τζορτζ Σόρος, ενώ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για επιβολή της πολυπολιτισμικότητας, λόγω μεταναστευτικού, στην Ανατολική Ευρώπη.

Βλέποντας το βίντεο καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα:

Με κάθε σεβασμό στο χρώμα και στην καταγωγή του κάθε ανθρώπου, παρατηρούμε πως κάποιοι προσπαθούν να ξαναγράψουν το παρελθόν ως «πολιτικά ορθό».

Ο κάθε λαός έχει την ιστορία του και τέτοιου είδους κινήσεις την διαστρεβλώνουν και την ράβουν στα μέτρα της παρούσας προσπάθειας συγχώνευσης των λαών και ανάμειξης των πολιτιστικών χαρακτηριστικών τους.

Λαοί χωρίς ταυτότητα, με παραποιημένη ιστορία, γίνονται εύκολα θύματα του όποιου παγκόσμιου «ιδεολογικού ιμπεριαλισμού», για να χρησιμοποιήσουμε και εμείς αριστερές ορολογίες.

Άραγε θα δούμε και στην Ελλάδα ανάλογες πρωτοβουλίες;

Θα χρησιμοποιηθούν οι παραδοσιακές στολές των Ελλήνων προς αυτήν την κατεύθυνση;

Τίποτα δεν αποκλείεται!