2017/11/21

Αυτά θα γίνονται από εδώ και πέρα!

Η λογοκρισία είναι εδώ και πλέον όλοι πρέπει να προσέχουμε τις εκφράσεις μας, καθώς το παγκόσμιο κράτος καραδοκεί παντού!

Σε πανεπιστήμιο της Μινεσότα, οι αρχές επενέβησαν σε φοιτητικό σταθμό, επειδή αναφέρθηκε «on air» η λέξη «tranny», όρος καθομιλουμένης για τους/τις τρανσέξουαλ.

Οι αρχές «μπούκαραν» στην κυριολεξία εν ώρα ζωντανής εκπομπής, ισχυριζόμενοι πως οι φοιτητές παραβίασαν τους κανόνες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνίας των ΗΠΑ (Federal Communications Commission -FCC), η οποία εποπτεύει τον λόγο στα μέσα τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής ενημέρωσης.

«Δεν θέλω να πω κάποιο όνομα στον αέρα, αλλά εσείς οι δύο ξέρετε τι εννοώ αν πω: η tranny που φαίνεται πως θέλει να χτυπήσει κάποιον» είπε ο Brandon Albrecht, ο ένας από τους τρεις φοιτητές εν ώρα εκπομπής.

«Μετά από 15 λεπτά ο μάνατζερ του ραδιοφωνικού σταθμού ήρθε στο στούντιο μαζί με έναν υπεύθυνο του UMMPD και μας είπε να φύγουμε, επειδή παραβιάσαμε τον νόμο της FCC, λέγοντας μια λέξη στον αέρα που απαγορεύεται. Έτσι τα μαζέψαμε και φύγαμε», σημείωσε ο φοιτητής.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά και πλέον απαιτείται η δέουσα προσοχή στις λέξεις που χρησιμοποιούμε τόσο σε άρθρα ή εκπομπές όσο και σε σχόλια που αφήνουμε εδώ και εκεί στο διαδίκτυο.

Ουδείς ανώνυμος!