2019/04/26

O πιό όμορφος επιτάφιος που έχετε δεί ποτέ, ήταν στην Αγία Παρασκευή, στο Γλυκόριζο Άρτας

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η πλατεία του Αγίου Δημητρίου έγινε το κέντρο του ενδιαφέροντος ολόκληρης της Άρτας, καθώς όλοι οι επιτάφιοι περνούσαν επιβλητικά μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Μέσα σε ένα ιδιαίτερο κλίμα κατάνυξης η πόλη της Άρτας πλημμύρισε από κόσμο!

Ο πιό όμορφος επιτάφιος όμως ήταν στο Γλυκόριζο

Έχω δει πολλούς επιτάφιους στην ζωή μου, αλλά ο επιτάφιος που βγήκε στην Αγία Παρασκευή, στο Γλυκόριζο Άρτας με ιερέα τον Πατέρα Αντώνιο, ήταν ο πιό όμορφος που έχω δεί ποτέ.






                         

Δεκαπέντε (15) ακούραστες και φιλότιμες Μυροφόρες κεντούσαν από τον Ιανουάριο τις εικόνες, οι οποίες κοσμούσαν τον επιτάφιο και έφεραν αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα!

 Η ιδιαιτερότητα του Επιταφίου, είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες χειροποίητες χάντρες, που πλάστηκαν με ακούραστο ζήλο και αγάπη από τις γυναίκες της ενορίας, καθημερινά από τον Ιανουάριο μέχρι και το ξημέρωμα της Μ. Παρασκευής όπου ολοκληρώθηκε ο στολισμός με πανέμορφα χρυσάνθεμα.

Ο χειροποίητος πηλός, μεταμορφθηκε σε χρωματιστές χάντρες που κεντήθηκαν προσεγμένα και με κάθε λεπτομέρεια τις όμορφες παραστάσεις και έδωσαν μια διαφορετική πνοή στο θείο δράμα.


Η προσπάθεια των γυναικών αποτελεί μια τελετουργία, μια ελάχιστη αφιέρωση στον θάνατο του Θεανθρώπου.


Το αποτέλεσμα επιβραβεύει κάθε χρόνο την προσπάθεια! Και φέτος οι εργασίες είχαν ξεκινήσει εδώ και 4 μήνες, με την ίδια αγάπη, δέος και σεβασμό στον Χριστό μας και ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

Ένας πανέμορφος επιτάφιος που εκτός από τις χιλιάδες χειροποίητες πέρλες και τα πανέμορφα χρυσάνθεμα είχε επάνω του όλες τις καρδιές των ενοριτών που χτυπούσαν δυνατά και συμμετείχαν στο θείο δράμα!

Συγχαρητήρια!