2019/04/23

Τα άγνωστα στοιχεία για τον στραγγαλισμό 34χρονου Αλβανού από την «Μαφία των φυλακών». Οι έρευνες, οι ύποπτοι και οι καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ

Ναι ήμουν φοβισμένος γιατί μ έβαλαν στην ίδια ακτίνα και στον ίδιο θάλαμο που ήταν ο Μ. κι ο Κ (σσ μνημονεύει τα ονόματα των αρχηγών της «μαφίας του Κορυδαλλού»).

Εγώ αυτούς δεν τους ήξερα αλλά όταν οι αστυνομικοί μου ζήτησαν να τους κατονομάσω ως ηθικούς αυτουργούς μου έδειξαν φωτογραφίες τους.

Όταν λοιπόν βρέθηκα στον ίδιο θάλαμο μαζί τους και φοβήθηκα σε τι πάω να μπλέξω».

Απόσπασμα από την κατάθεση(σσ. όπου εξέφραζε τους φόβους για την ζωή του) που είχε δώσει για την δολοφονία-τον Οκτώβριο του 2017- του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο 34χρονος Αλβανός κρατούμενος Τούσα Μπαρντιούλ που είχε βρεθεί νεκρός στις 28 Ιανουαρίου 2019 σε κελί της Δ’ Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού. Ο θάνατός του αποδίδεται πλέον, μετά την
ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης, σε στραγγαλισμό.

Η δολοφονία του 34χρονου αποτελεί μία ακόμη εγκληματική ενέργεια στον ατελείωτο κύκλο του αίματος στις φυλακές Κορυδαλλού όπου τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί 28 θάνατοι από διάφορες αιτίες και έχουν καταγραφεί περίπου 10 αιματηρές συμπλοκές.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν σοβαρά το ενδεχόμενο κι αυτή η δολοφονία να είναι έργο των ίδιων «αρχηγών» της αλβανικής μαφίας στον Κορυδαλλό που έχουν συνδεθεί με την δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου , με τουλάχιστον 20 αιματηρές επιθέσεις εντός κι εκτός των φυλακών , με «συμβόλαια θανάτου» κλπ. Με βασικό ερώτημα αν κι αυτός ο φόνος μπορεί να σχετίζεται με μεθοδεύσεις των Αλβανών μεγαλοκακοποιών ώστε να εξαλειφθούν επιβαρυντικά στοιχεία γι αυτούς σχετικά με την υπόθεση Ζαφειρόπουλου , όπως φαίνεται ότι ήταν και τα κίνητρα της δολοφονίας στις 14 Ιανουαρίου 2019, του Αλβανού ποινικού Αλμπέρ Μπάκο. Ειδικότερα ερευνάται αν ο 34χρονος είχε πιεσθεί να μεταβάλει την κατάθεση που είχε δώσει στις δικαστικές αρχές για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Μάλιστα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους , σε πρώτη φάση στους δύο συγκρατούμενους του από τους οποίους ο ένας ελληνικής (σσ. απουσίαζε εκείνη την ημέρα σε δικαστήριο) κι ο άλλος αλβανικής καταγωγής . Ακόμη οι αστυνομικοί ερευνούν αν μπήκε στο κελί του άλλος κρατούμενος από την Δ Πτέρυγα αφού έχει επιτραπεί εντός του σωφρονιστικού καταστήματος σχετική ελευθερία κινήσεων. Ωστόσο φαίνεται να έχουν υπάρξει λάθη στην διαχείριση του περιστατικού (αρχικά ο θάνατος αποδόθηκε σε χρήση ναρκωτικών ) και δεν ελήφθησαν δείγματα DNA ώστε να προσδιορισθεί ποιος μπορεί να στραγγάλισε τον 34χρονο κι αν υπήρξε πάλη μεταξύ δράστη και θύματος.

Ο 33χρονος ήταν αυτός που είχε φιλοξενήσει στο σπίτι που είχε ενοικιάσει στην Καλλιθέα τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι οποίοι ήταν επίσης αλβανικής καταγωγής. Στην κατοικία αυτή βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά αλλά και στολές αστυνομικών που πιθανόν χρησιμοποιούντο για αιματηρή απόδραση σε κάποια μεταγωγή μελών της αλβανικής μαφίας σε νοσοκομείο. Σε κατάθεση που είχε δώσει στην ΕΛ.ΑΣ ο 34χρονος είχε αναφερθεί στους εντολείς της δολοφονίας του ποινικολόγου. Αρχικώς ο 34χρονος κρατείτο στην Ε’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού μαζί με άλλους εμπλεκόμενους στην δολοφονία του δικηγόρου κι αργότερα μεταφέρθηκε στη Δ’ Πτέρυγα όπου βρήκε τραγικό θάνατο.