2019/05/21

Κώστας Πατήλας: Με πασίγνωστη εντιμότητα και ακεραιότητα χαρακτήρος διεκδικεί την ψήφο μας

Ποιος δημότης, είχε κάποιο πρόβλημα επί της θητείας του στον Δήμο Αρταίων και δεν βρήκε «ευήκοον ούς» όταν απευθύνθηκε στον Κώστα Πατήλα. Αλλά και ποιος από αυτούς, δεν τον είδαν να πασχίζει για την επίλυση του προβλήματος, χωρίς να ρωτήσει αν τον είχε ψηφίσει ή όχι!

Έχοντας στο ενεργητικό του ατέλειωτες «ώρες πτήσης» στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο όσο δημοτικός σύμβουλος, όσο και ως νομαρχιακός, ο Κώστας Πατήλας, αλλά και σε θέσεις ευθύνης άμεσα συνδεδεμένες με την εξυπηρέτηση του πολίτη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του, είτε σαν υποδιευθυντής της Εφορίας Άρτας, είτε σαν αντιδήμαρχος, κατατάσσεται σήμερα σε έναν από τους πιο παραγωγικούς αυτοδιοικητικούς.

Ένα χαρακτηριστικό, που το αναγνωρίζουν φίλοι και αντίπαλοι και γι’ αυτό απολαμβάνει την
αποδοχή και τον σεβασμό όλων.

Αμετακίνητος στην λογική της ανάπτυξης και της καινοτομίας, ο Κώστας Πατήλας, αλλά και ένθερμος υποστηρικτής του εκσυγχρονισμού και της απόκτησης κοινού βηματισμού όλων των νομών της Ηπείρου, ώστε να αποτελέσουν επιτέλους πραγματική περιφερειακή ενότητα της χώρας, αλλά και της Ευρώπης, για να μπορέσει συνολικά να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης, όπου φιγουράρει στον σχετικό πίνακα των ευρωπαϊκών περιφερειών, έμαθε να σχεδιάζει και να δρα με βάση τον απόλυτο σεβασμό στις επιθυμίες, τις προτάσεις και τις απόψεις όλων των τοπικών φορέων της αρτινής κοινωνίας.

Ο πρότερος βίος του στην τοπική αυτοδιοίκηση, δείχνει ότι παρά το γεγονός ότι από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε τον πολίτη, είχε να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες και την οικονομική ασφυξία που βιώνει ο θεσμός, κατόρθωσε μέσα από τις συνεχείς δράσεις και πρωτοβουλίες του, να παράξει έργο χωρίς εγωισμούς και τυμπανοκρουσίες!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι πως σαν Αντιδήμαρχος Αρταίων, χαράσσοντας ένα διεκδικητικό πλαίσιο, κινούμενος αποφασιστικά και μεθοδικά, ανέδειξε με επιτυχία το κοινωνικό πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης, στεκόμενος πάντα δίπλα στις αδύνατες κοινωνικές ομάδες, αλλά και αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τις απαιτήσεις της καθημερινότητας των δημοτών.

Ποιος δημότης, είχε κάποιο πρόβλημα επί της θητείας του στον Δήμο Αρταίων και δεν βρήκε «ευήκοον ούς» όταν απευθύνθηκε στον Κώστα Πατήλα.

Αλλά και ποιος από αυτούς, δεν τον είδαν να πασχίζει για την επίλυση του προβλήματος, χωρίς να ρωτήσει αν τον είχε ψηφίσει ή όχι!

Άλλωστε, είναι κοινός τόπος σε όλους τους αρτινούς, η εντιμότητά του, η ανιδιοτέλεια, η ακεραιότητά του και η εργατικότητά του, χαρακτηριστικά που αναδείχτηκαν και «φάνηκαν» στους πολίτες πολύ περισσότερο, όταν υπηρετούσε από θέση ευθύνης στον χώρο των οικονομικών υπηρεσιών της χώρας (Εφορία), ένα χώρο ιδιαίτερα ευαίσθητο και πολλές φορές συκοφαντημένο!

Κι αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά, απ’ ότι φαίνεται αναγνωρίζονται και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενδεικτικό είναι το μήνυμα του κ. Αριστείδη Λαυρέντζου, Νομικού Συμβούλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο υπογραμμίζει επί λέξει:

«Η στήριξή μου είναι κυρίως προσωπική διότι η πολυετής μου διαμονή στο εξωτερικό με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επιτροπή) με έκαναν να ακούω τα μηνύματα από όλους τους πολιτικούς χώρους και να μη φανατίζομαι υπέρ κανενός και εναντίον κανενός από αυτούς. Πιστεύω λοιπόν, ότι η στελέχωση της Περιφέρειας με πρόσωπα όπως εσύ, με την πασίγνωστη εντιμότητά σου και ακεραιότητα χαρακτήρος, με τις πολύτιμες γνώσεις σου και εμπειρία από την θητεία σου στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Αρχές του τόπου μας, με την εργατικότητα που σε διακρίνει, θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας και της Ηπείρου ευρύτερα»!

Με ασφάλεια, λοιπόν, μπορούμε να πούμε πως το σύνθημά του «Ο δικός μας άνθρωπος στο Περιφερειακό Συμβούλιο», είναι το επιστέγασμα της αλήθειας για τον Κώστα Πατήλα.

Μιας αλήθειας που μπορεί με ασφάλεια να μας καθοδηγήσει στην επιλογή μας στις εκλογές της 26ης Μαΐου!