2017/12/08

Τεράστια πρόκληση με φόντο την Αγία Σοφία από βουλευτή του Ερντογάν ως...αντίποινα για τα Ιεροσόλυμα!

Μεγάλη εμμονή φαίνεται να έχουν τελικά οι Τούρκοι και δη η εθνικιστική πτέρυγα που υποστηρίζεται από τον Ερντογάν, καθώς την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος επισκεπτόταν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ Θράκη, δεν δίστασαν να κάνουν προκλητικότατα σχόλια.
Και μάλιστα με διεθνείς προεκτάσεις, χλευάζοντας ακόμη και τον Ντόναλντ Τραμπ!
Ο λόγος για τον βουλευτή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Σαμιλ Ταγιάρ , ο οποίος μέσω των social media προτίμησε να...απελευθερωθεί και να δώσει τις δικές του ιδέες για την εξωτερική πολιτική Ερντογάν. 

Και εδώ μπαίνει ο ελληνορθόδοξος παράγοντας, καθώς ο εν λόγω βουλευτής δεν περιορίστηκε απλά σε μία νύξη κατά του Τραμπ, αλλά έβαλε στο στόχαστρο την Αγία Σοφία, προτείνοντας σε «αντίποινα» να μετατραπεί σε τζαμί, προκειμένου να μπορούν οι "αδελφοί μουσουλμάνοι" να κάνουν τις προσευχές τους!
"Αφού λοιπόν το αποφάσισες έτσι (ενν. τον Τραμπ) , ας ανοίξει και η Αγία Σοφία για τους μουσουλμάνους! Να αρχίσουμε προσευχές τις παρασκευές στην Αγία Σοφία. Και άστους όλοι να παίζουν μετά τον Τραμπ"! 
Για του λόγου το αληθές:

Η...λογική του Τούρκου βουλευτή είναι απλή και συνάμα εξοργιστική: Αφού λοιπόν τα Ιεροσόλυμα παραδίδονται αποκλειστικά στους Εβραίους (Ισραήλ) από τις ΗΠΑ, τότε και οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να έχουν άλλον έναν ίσως ακόμη πιο ιερό τρόπο για να προσεύχονται και να επισκέπτονται!
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως μόλις λίγες στιγμές αφού ο Τραμπ ανακοίνωσε παγκόσμια την πρόθεσή του να αναγνωρίσει τα Ιεροσόλυμα ως "πρωτεύουσα του Ισραήλ", ο Ερντογάν ήταν από τους πρώτους ηγέτες μουσουλμανικών χωρών που έσπευσε να....διαμαρτυρηθεί.
Οι Τούρκοι βάζουν πολύ ψηλά τον πήχη, θεωρώντας σε πολλές των περιπτώσεων τον εαυτό τους ως "προστάτη" των απανταχού μουσουλμάνων.