2017/12/02

Τους ενοχλεί οτιδήποτε έχει να κάνει σχέση με τον Χριστό! Το παράδειγμα των Χριστουγέννων στις ΗΠΑ

Ήταν ηλίου φαεινότερον πως τα αριστερά ΜΜΕ της θολοκουλτούρας στις ΗΠΑ θα σκύλιαζαν από την επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει το κατεξοχήν μήνυμα των Χριστουγέννων αυτούσιο, όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Στην κυριολεξία όμως.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι στις εορταστικές εμφανίσεις της οικογένειας Τραμπ -οι οποίες θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα- το "Καλά Χριστούγεννα" (Merry Christmas) εμφανίζεται παντού, με αποκορύφωμα βεβαίως την χριστουγεννιάτικη κάρτα του προέδρου.


Κάποιους φαίνεται πως....ενόχλησε αρκετά η παρακάτω ανάγνωση του Αμερικανού προέδρου για τον εορτασμό των Χριστουγέννων:

"Η ιστορία των Χριστουγέννων ξεκινά πριν από 2.000 χρόνια με μια μητέρα, έναν πατέρα, τον γιο του μωρού και το πιο εξαιρετικό δώρο όλων - το δώρο της αγάπης του Θεού για όλη την ανθρωπότητα. Όποιες και αν είναι οι πεποιθήσεις μας, γνωρίζουμε ότι η γέννηση του Ιησού Χριστού και η ιστορία της ζωής του άλλαξαν για πάντα την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας. Δεν υπάρχει σχεδόν μια πτυχή της ζωής μας σήμερα που η ζωή Του δεν έχει αγγίξει: την τέχνη, τη μουσική, τον πολιτισμό, το νόμο και τον σεβασμό μας για την ιερή αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου παντού στον κόσμο.

Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αναγνωρίζουμε ότι το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων δεν είναι αυτό που έχουμε, είναι για το ποιοι είμαστε - ο καθένας μας είναι παιδί του Θεού"

Πάνω σε αυτά τα λόγια, που προφανώς και ενόχλησαν, τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ αλλά και οι κατεξοχήν "αριστερές φωνές", έτρεξαν να κατηγορήσουν τον Αμερικανικό πρόεδρο για υποκρισία και κυνισμό επειδή...τόλμησε να αναφερθεί στο παραπάνω μήνυμα και τους συμβολισμούς του.

Πιο συγκεκριμένα η Washington Post ήταν αυτή που πρώτη βγήκε με καταγγελτικό λόγο απέναντι στο μήνυμα των Χριστουγέννων από τον Τραμπ, κάνοντας την σύγκριση με την θητεία του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά "ξεχνώντας" να αναφέρει το ξερό και απαθές "Καλές Γιορτές" του ζεύγους Ομπάμα, αντί για το καθιερωμένο "Καλά Χριστούγεννα".

"Λένε ότι ήταν ο Πρόεδρος Trump ο οποίος έφερε "Καλά Χριστούγεννα" πίσω στον Λευκό Οίκο. Ή τουλάχιστον αυτή είναι η ιστορία που εμπορεύεται η Fox News, μια χούφτα συντηρητικών bloggers και ο ίδιος ο Λευκός Οίκος", γράφει η γνωστή εφημερίδα.

Ωστόσο η "χολή" κατά της οικογένειας Τραμπ δεν τελειώνει εδώ:

"Δεν υπάρχει πόλεμος στα Χριστούγεννα. Υπάρχει ένας πόλεμος για τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους που τροφοδοτήθηκε από τον πρόεδρό μας"!

Εδώ γελάμε, καθώς κατηγορούν τον Τραμπ πως δεν θα έπρεπε να αναφέρεται καν στο πνεύμα των Χριστουγέννων επειδή υποτίθεται προκάλεσε πολέμους για τους οποίους ευθύνεται ο προκάτοχός του!

Εν τέλει ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως αυτό που πραγματικά ενοχλεί τους εκπροσώπους της Νέας Τάξης είναι κάθε αναφορά για τον Χριστό. Ιδιαίτερα δε όταν αυτή γίνεται από...μισητά πρόσωπα σαν τον Τραμπ.