2017/11/09

Δεν έχει τέλος η τιμωρία των Ελλήνων - Τι μας επιφυλάσσει η επόμενη δεκαετία

Το χαλί κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης τραβάνε για άλλη μία φορά οι "εταίροι", αποκαλύπτοντας μία αλήθεια που λίγοι θέλουν να ακούσουν στην Ελλάδα της πρώτης φοράς αριστεράς και ακόμη λιγότεροι αντέχουν να ζήσουν.

Πρόκειται ουσιαστικά για την απόλυτη τιμωρία της Ελλάδας, που πριν από μερικά χρόνια τόλμησε να στραφεί προς την Ρωσία του ισχυρού Βλαντιμίρ Πούτιν. Ή τουλάχιστον προσπάθησε, αφού οι πεμπτοφαλαγγίτες και οι..."σοφοί" Έλληνες ψηφοφόροι είχαν άλλα σχέδια.

Ενώ όλα τα θλιβερά γεγονότα της τελευταίας δεκαετίας αποτελούν ήδη ιστορία, οι Έλληνες συνεχίζουν να πληρώνουν τις επιπτώσεις από το περιβόητο "σχέδιο Πυθία", που μεταξύ άλλων προέβλεπε την...τιμωρία της χώρα μας μέσω της επιβολής αυστηρών μνημονιακών μέτρων.

Εν έτει 2017 η χώρα μας ετοιμάζεται για τουλάχιστον άλλη μία δεκαετία επιτροπείας και σκληρής λιτότητας, παρά τις...πανηγυρικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για οριστική έξοδο από τα μνημόνια το ερχόμενο καλοκαίρι. Την πιο τρομακτική επαλήθευση, την έδωσε σήμερα ένας από τους πρωταγωνιστές του ελληνικού ζητήματος τα τελευταία χρόνια, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

"Εάν υπάρξει πάλι κάποιο σοκ ή χαμηλότερες επιδόσεις είμαστε έτοιμοι να πάρουμε νέα μέτρα. Αυτός θα πρέπει να είναι ο μηχανισμός πάνω στον οποίο θα στηριχθούμε την επόμενη δεκαετία", αποκάλυψε μέσα από την αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, φουντώνοντας τα σενάρια για νέα προγράμματα στήριξης και παραμονή της επιτροπείας.

Παρά το ότι αναφέρθηκε στο τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, εντούτοις ο ίδιος δεν ξεκαθάρισε αν και εφόσον θα συζητηθεί νέο πρόγραμμα στήριξης και ποια θα είναι επακριβώς η επιτροπεία για την χώρα μας, για την οποία οι πάντες έχουν χάσει πλέον την εμπιστοσύνη τους.

Το έργο εξάλλου το έχουμε ξαναδεί. Με την παραμικρή αστοχία στους στόχους του προϋπολογισμού, θα λαμβάνονται μέτρα και μάλιστα οριζόντια, επιβεβαιώνοντας τις φήμες του περιβόητου "κόφτη".

Εν ολίγοις η χώρα μας δεν αποκλείεται να περάσει σε μία εποχή "κρυφών μνημονίων", με το ίδιο σκληρά μέτρα λιτότητας, που θα "βαφτίζονται" μεταρρυθμίσεις.