2018/04/27

Euroleague: Πικρό αντίο για τον Ολυμπιακό

Το φάιναλ 4 του Βελιγραδίου θα μείνει όνειρο και στόχος ανεκπλήρωτος για τον Ολυμπιακό, που αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση από τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Οι Λιθουανοί πήραν την τρίτη νίκη τους στους τέσσερις αγώνες της σειράς, επικρατώντας στη «Ζαλγκίριο Αρένα» με  101-91 και θα βρεθούν  απολύτως δίκαια στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους εμφανίστηκε απολύτως διαβασμένη σε όλη τη σειρά, «μπλόκαρε» το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» και απενεργοποίησε τον Σπανούλη, ενώ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σειράς έπαιξε η συγκυρία με τους τραυματισμούς πολύ σημαντικών παικτών και η ανετοιμότητα άλλων (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς).

Σε κάθε περίπτωση, μετά το Κύπελλο ο Ολυμπιακός έχασε και το δεύτερο βασικό στόχο
της σεζόν, που ήταν η συμμετοχή στην τελική φάση της Ευρωλίγκας 2018, καθώς στο πιο σημαντικό σημείο της περιόδου εμφανίστηκε ανέτοιμος και απροετοίμαστος, χωρίς φρεσκάδα και ιδέες, με επιμονή σε ένα στιλ παιχνιδιού που ήταν «βούτυρο στο ψωμί» της αντιπάλου του.

Η ομάδα από το Κάουνας προκρίθηκε στα τελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1999, όταν και είχε κατακτήσει τον τίτλο.

Χωρίς τον τραυματία Γιώργο Πρίντεζη στη δωδεκάδα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -17 στο 17ο λεπτό, δεχόμενος «βροχή» από τρίποντα (13/24) λόγω της κάκιστης άμυνάς του, ενώ για πρώτη φορά φέτος δέχτηκε περισσότερους από 49 πόντους ως το ημίχρονο.

Οι Στρέλνιεκς (17π.), Παπανικολάου (15) και Γουίλτζερ (12) έδωσαν τα πάντα, με τον τελευταίο να εκθέτει τον προπονητή του για τον παροπλισμό του στη σειρά.